nemecz laszlo


Nemecz László

Biztosítási Tanácsadó
+36 70 321 7346
nemeczlaszlo(kukac)nyugodtanalszom.hu

Utasbiztosítás, utazási biztosítás akár azonnal!

Utazol és 10 perc múlva indulsz? Hívj azonnal a 703217346 -on!
Előre szólok, hogy ez a lenti adatkérő nem vonatkozik arra az esetre, ha cégként több emberre kötnél utasbiztosítást, akik rendszeresen mennek külföldre. Ha ilyen jellegű utasbiztosításra van szükséged, akkor nézd meg a csoportos utasbiztosítás-t.

Utasbiztosítás lényege:

Nem definíció. Nem fog ezzel minden egyes szakmabeli egyetérteni. Véleményem szerint a lényeg egy asszisztencia jellegű szolgáltatás, vagyis ha külföldön baleset/betegség történik, akkor annak közvetett és közvetlen költsége ne a Te zsebedet terhelje. Tehát azt is szem előtt kell tartani, ha történik egy súlyos baleset, -melynek következtében kórházba kerülsz- akkor annak is van költsége és esetleg ha gyermekeid haza kell juttatni biztonságosan, akkor azt is meg kell oldani. Ezzel még közel egyenértékű a felelősségbiztosítás és a jogi segítségnyújtás költségeire való fedezet. A sor végén a poggyász- és baleset biztosítási szolgáltatások találhatóak. (Feltételezve, hogy baleset biztosítással rendelkezel.) 

 

Utasbiztosítás díjajánlatkérés:

Töltsd ki ezt a pár kérdést és igyekszem minél előbb díjajánlatokat mutatni! Mániám, hogy szeretem kérni, hogy az "egyéb információ" mezőben fejtsd ki a saját szavaiddal, hogy mire gondolsz. Tényleg sokat segít. Ha van rokonszenves (esetleg ellenszenves) biztosító, azt is írd le...

Kötelező*Ha vannak további biztosítottak is, akkor légy szíves a születési dátumokat lent, az "egyéb információ"-ban megadni!


Pár példa: A biztosítók feltételei eltérnek az extrém sport definícióját követően. Van ahol extrém sport az ejtőernyőzés és vállalja a biztosító a fedezetet, van ahol nem. Van ahol a gépjárművezető fizikai munkásnak számít, van ahol nem. 


Ha pl. minden hónapban mész 1 hetet külföldre, akkor itt jelöld, kedvezményt jelent(het).


A következő kérdésekre a választ csak akkor add meg, ha kérsz gépjármű asszisztencia szolgáltatást!
A lényege: Közlekedési balesetben sérült vagy műszaki meghibásodás miatt menetképtelenné váló gépjárműre fedezet.
Pl: autómentés megszervezése, gépjármű hazaszállítása vagy helyszíni javításának költségeinek térítése.


Ha viszel magaddal nagyobb értékű műszaki cikket (fényképezőgépet, laptopot, mobilt, stb.) akkor az értéke kell.


Erről bővebben itt olvashatsz. Erősen ajánlott a kiváltása, ha Európába utazol.


Tegyük fel, hogy X biztosítónak 3 biztosítási csomagja van. Ár/minőség függvényében egyre több szolgáltatást tartalmaz, egyre több díjért. Ha csak ennyi információd van, akkor melyik csomagot választod? (Na jó, kis segítség, kb. ezen napidíjakból indulhatsz ki, ha európai átlagutazáról beszélünk: Alapcsomag: 500 Ft/nap, Közepes csomag: 700 Ft/nap, Extra csomag: 900 Ft/nap)

Az általad kiválasztott biztosítótól mindenképp kérek díjajánlatot. Ezen kívül még legalább 2 cégtől.