Keret szállítmánybiztosítás

 

Igyekeztem a legegyszerűbben és értelemszerűen megfogalmazni az adatkérőt. Úgy töltsd ki, hogy egy olvasni tudó ember megértse, hogy mit szeretnél. Én fogom feldolgozni, nem egy automata gép. Ha valamiben nem vagy biztos, akkor vidd az egeret a kérdésre és várj amíg előbukkan a segítség. Ha valamit fontosnak tartasz az egyik kérdés kapcsán, de nem találsz arra lehetőséget hogy válaszod megoszd velem, akkor a végén az "egyéb információ"-nál meg tudod írni. Előfordulhat, hogy X biztosítónak nem elég ennyi adat a pontos díjajánlathoz, ebben az esetben telefonon keresni foglak.

Amennyiben ez a szállítás egyedi alkalom, akkor ezt az adatkérőt légy szíves kitölteni!
Ha belföldi fuvarozóként csak a felelősséged mértékéig szeretnél biztosítást kötni, akkor látogass el erre az oldalra.
Kattints ide, ha nemzetközi fuvarozóként szeretnél felelősségbiztosítást kötni!

Kötelező*


Ha gyakran ugyanaz(ok) a cég(ek) végez(nek) fuvarozást vagy szállítmányozást, akkor a cég(ek) nevét/neveit írd ide.


Légy szíves minél pontosabban meghatározni, hogy jellemzően milyen árukat szállítasz. 2 árucsoport feltüntetésére van lehetőség. (Amennyiben ez nem elegendő, az adatközlő végén az "egyéb információ"-nál tudod megadni a többit.)

A kérdésre a választ légy szíves pontosan meghatározni. Pl: "kartondoboz palettán + zsugorfólia"

Pontosan kérem meghatározni: Honnan-keresztül-hová és áru átrakások helye.A kérdés az egy fuvareszközön levő maximális áruértékre vonatkozik. Máshogy feltéve a kérdést: Kár esetén a biztosító mekkora összeget fizessen ki maximálisan? (kárlimit)

Egy fuvareszközön levő átlagos áruérték. Példa: Van 2 kamionod, az egyiken 10M áruérték lesz átlagban, a másikon 20M. Ekkor: 20M+10M=30M ez osztva kettővel: 15M

Tervezett éves szállított áruérték (pl: 2 kamion évente ötször 10M Ft értékű árut szállít, akkor: 2*5*10M= 100M Ft

1 év alatt mennyi kárt fizessen ki a biztosító? Javasolt számítás: legmagasabb áruérték 1 járművön szorozva 5-tel.ICC "A": Legbővebb fedezet. Minden káreseményre fizet a biztosító, amelyet előzetesen nem zárt ki.
ICC "B": tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, földrengés, vulkánkitörés vagy villámcsapás, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés vagy tengerbe sodródás, tenger- vagy folyóvíz betörése a hajó vagy a biztosítás tárgyát szállító egyéb vízi jármű rakterébe, konténereibe, szállítótartályaiba vagy más tárolási helyeire. A hajó vagy egyéb vízi járműbe történő be- és kirakodás során vízbe esett vagy leejtett és a biztosítás tárgyát képező bármely csomagolási egység totálkára.
ICC "C": Minimális fedezet. Tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés.


Az általad kiválasztott biztosítótól mindenképp kérek díjajánlatot. Ezen kívül még legalább 2 cégtől.