Egyutas szállítmánybiztosítás

 

Itt is nagyon sok kérdést tettem fel az egyutas szállítmánybiztosítással kapcsolatban, de ha több biztosítótól is kérek egyutas szállítmánybiztosítási díjajánlatot, akkor szükségszerű. Előfordulhat, hogy nem tudod, hogy mi az a paritás, akkor nyugodtan hagyd ki. A kérdéseket igyekeztem a legegyszerűbben és értelemszerűen megfogalmazni. Úgy töltsd ki az adatkérőt, hogy egy olvasni tudó ember megértse, hogy mit szeretnél. (Én fogom feldolgozni, nem egy automata gép.)

 

Amennyiben egy év alatt többször is szükséged lehet szállítmánybiztosításra, akkor ezt az adatkérőt légy szíves kitölteni!
Ha belföldi fuvarozóként csak a felelősséged mértékéig szeretnél biztosítást kötni, akkor látogass el erre az oldalra.
Kattints ide, ha nemzetközi fuvarozóként szeretnél felelősségbiztosítást kötni!

Kötelező*Honnan-hová és átrakások helye. Pl: Szeged-M5-Budapest-M1-Bécs.


Pl. gyári szám. (ha van, kitöltése nem kötelező)

A kérdésre a választ légy szíves pontosan meghatározni. Pl: "kartondoboz palettán + zsugorfólia"

A vevő remélt hasznának fedezésére 10% felülbiztosítás lehetséges.


Eladási/ vételi paritás: Az a földrajzi hely, ahol az áru szállításával kapcsolatos költségek és kockázatok átszállnak az eladóról a vevőre. Pl: CIP, DAP, FOA, stb. A következő mezőbe ennek a kódját írd.

Az akkreditív kibocsátásának célja, hogy biztosítsa a kedvezményezett javára történő kifizetést a megbízó mögöttes ügylet alapján fennálló kötelezettségeiért. Az előírásait légy szíves mellékelni!


ICC "A": Legbővebb fedezet. Minden káreseményre fizet a biztosító, amelyet előzetesen nem zárt ki.
ICC "B": tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, földrengés, vulkánkitörés vagy villámcsapás, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés vagy tengerbe sodródás, tenger- vagy folyóvíz betörése a hajó vagy a biztosítás tárgyát szállító egyéb vízi jármű rakterébe, konténereibe, szállítótartályaiba vagy más tárolási helyeire. A hajó vagy egyéb vízi járműbe történő be- és kirakodás során vízbe esett vagy leejtett és a biztosítás tárgyát képező bármely csomagolási egység totálkára.
ICC "C": Minimális fedezet. Tűz vagy robbanás, szállítóeszközt ért baleset, a szállítmány szükségkikötőben történő kirakodása, közös kárban hozott áldozat, tengerbevetés.


Az általad kiválasztott biztosítótól mindenképp kérek díjajánlatot. Ezen kívül még legalább 2 cégtől.