Cégvezetők felelősségbiztosítása

 

Nagyon röviden a háttere:

A PTK változásai között szerepel, hogy a vezető tisztségviselők már saját vagyonukkal is felelnek, amennyiben a cégnek vagy harmadik személynek e minőségükben hozott döntéseikkel okoznak kárt. (Fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet estén a hitelezők felé eddig is volt felelőssége a vezető tisztségviselőnek.)

Ez miatt több biztosító is piacra lépett új termékkel, hogy ezen kockázatokra megoldást tudjon kínálni.

Kötelező*


A társaság éves konszolidált nettó árbevétele (ezer forintban)


Végzel-e (vagy leányvállalatod végez-e) tevékenyéget a következő iparágakban illetve szolgáltató szektorokban?
Retroaktív fedezet: Magyarul időbeli visszamenőleges hatály. Van arra lehetőséged, hogy azt is fedezetbe vegyük, ha az elmúlt X évben okoztál kárt, de még nincs nyoma a hibának.


Kárkifizetési limit: Ha bekövetkezik egy kár, akkor a biztosító maximum ennyit fizet ki, illetve 1 év alatt is ez a maximum.
Ha ügyvezetőként/ vezérigazgatóként/ elnökként kéred az ajánlatot: Gondold végig, hogy egy vezetői minőségben hozott döntéseddel a cégnek, hitelezőknek, alkalmazottaknak, illetve bármely 3. személynek mekkora kárt tudsz maximálisan okozni. Ha nincs biztosításod, lehet hogy saját zsebből kell fizetni a kártérítést...
Ha tulajdonosként kéred az ajánlatot: Gondold végig: Az ügyvezető valamit elront, ebből fakadóan a cégnek kára lesz. Ezt a kárösszeget be akarod hajtani az ügyvezetőn. Vajon mekkorára rúghat az okozott kár értéke?
3 limitet tudsz megadni, amelyekre kérek díjajánlatot. Így jól láthatod, hogy alakul a fizetendő díj, ha nő a limit.