Társasházi lakás - lakásbiztosítás adatkérő 

Kötelező*Ha csak saccolod a négyzetmétert, akkor figyelj, hogy inkább kettővel több legyen, mint eggyel kevesebb. Díjban alig fogod érezni a különbséget. Kár esetén ez már nem igaz... Az összterületen belül:Talán a legfontosabb kérdés következik. A lakás újjáépítési értéke. Családi ház esetében könnyebb szemléltetni: Képzeld el, hogy felrobban az egész. Mennyibe kerülne újra felépíteni az ingatlant? (a telek nem robban fel, így annak értéke lényegtelen) A beépített bútorok is az ingatlan részét képzik és értékét növelik.Ingóság meghatározása: Minden ami mozdítható és minden, amit egy költözés alkalmával magaddal vinnél. A biztosítási összeg meghatározásánál itt is az újjal való pótlási érték az irányadó. Tehát, ha van egy 2 éves bőr kanapéd, akkor az az összeg, amiért most újonan meg tudod venni. Természetesen számít az avultság is, de ne a számvitelből indulj ki. Ha lövésed sincs, hagyd üresen, és egy "átlagos" felszereltséggel számolok.

Csak saját tulajdonban levő cég vagyontárgyait kell feltüntetni. Gépek, berendezések, készletek, áruk.

A teljesség igénye nélkül: festmény, grafika, karc, szobor, plakett, zsűrizett művészfotók, márkajellel ellátott kézzel festett porcelán, régiségnek számító népművészeti kerámia, ezüstből készült használati és dísztárgyak, dísz órák, fém- és ötvösmunkák, faragott fa tárgyak, gobelinek, olajfestmények, akvarellek.

Arany, ezüst, platina, drágakő, igazgyöngy és ezekből készült tárgyak, illetve érme és bélyeggyűjtemények.

100e Ft feletti: kerékpár, kerti berendezés, evezős csónak, snowbord, antik bútor.
200e Ft feletti: sportfelszerelés, műszaki cikkek, egyéb gyűjtemények, optikai eszközök.
Minden 300e Ft egyedi értéket elérő ingóság. (pl. 1 db laptop, ami 400e Ft)

"Nagyobb értéket" képviselő üveg: bútorüvegezés, mosókabin, polikarbonát felületei, zuhanykabinok-, szaunaajtók-, sütőajtó üvegezései, tűzhelyek üvegkerámia főzőlapjai, biztonsági üvegek, beépített üvegfalak, kopolitüvegezés, előtető- üvegtető üvegezése, tükörfelületek, savval maratott-, mintázott-, homokfúvott üvegezések, napkollektorok üvegezése, akvárium és terráriumok üvegezése, stb...

Szerkezetileg beépített 8mm-nél vastagabb üvegfelületek, 3 m2-nél nagyobb kiterjedésű üvegfelületek. 

Hőszivattyú, napkollektor, geotermikus- és szélenergia rendszer, jakuzzi, gőzfürdő, szauna, sóbarlang


Garázsban tárolt saját tulajdonú gépjárművek biztosítása, betöréses lopásra, rablásra, elemi károkra.

Ennek lényege, hogy káresemény esetén a biztosító azonnal információt nyújt a teendőkről és iparost küld a helyszínre. (Pl: SOS villany-, víz-, zárszerelő kell, vagy épp üveges)